Blog Başlık

  • Mayıs 08, 2025

    Fındık küçük ve sert kabuklu bir meyve ve tohumdur. Fındığın besin değeri oldukça yüksektir ve faydaları ise çok çeşitlidir. Fındık, ılıman iklimlerde yetişir. Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, İspanya’nın güney tarafında ve  Gürcistan bölgelerinde üretilmektedir. Fındık genellikle yenilebilen bir meyvedir. Fındık besin ve enerji kaynağı olmasının yanında, büyük miktarda kalori içermektedir. Özellikle doymamış ve mono doymamış yağları içerir yani yağ oranı oldukça yüksektir. Ayrıca, linoelik asitler, vitaminler, proteinler, karbonhidratlar ve özellikle amino asitler bakımından zengindir. Fındık, vitamin E, vitamin B6, vitamin B2, folik asit ve lif kaynağıdır. Ayrıca, magnezyum, bakır, potasyum, selenyum ve fosfor gibi mineraller bakımından da zengindir.

    Fındık'ın Faydaları Nelerdir ?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Kvkk (Gizlilik Politikamızı) inceleyebilirsiniz.